Još nema komentara

Prva večer trodnevnice u čast svetom Stjepanu

Jučer, utorak 31. kolovoza 2018., započela je trodnevnica u čast svetog Stjepana Prvomučenika, zaštitnika naše župe.

Sveti Stjepan je prvi koji je za Krista posvjedočio svojom krvlju.  Zbog toga je nazvan Prvomučenik, a njegov lik je u povijesti crkve i spasenja ostao kao primjer svih ostalih mučenika. Ne zna se točno kad se rodio, a pretpostavlja se da je mučeništvo podnio u mjesecu svibnju.                                                                                                                                                                                                            Njegov blagdan, Dan naše Župe i Dan Grada slavimo 3. kolovoza, kada se, prema katoličkom kalendaru slavi našašće moći sv. Stjepana.

Ove godine obilježavanje Blagdana svetog Stjepana Prvomučenika započelo je trodnevnicom u njegovu čast. Svete mise trodnevnice predvodi don Josip Bečić, župnik Rogotina. Prve večeri trodnevnice misu su zajedno s njim služili don Hrvoje Dragun i don Jure Bjeliš.

Don Josip je u svojoj propovijedi govorio o svetom Stjepanu, ali i o svetom Ignaciju Lojolskom, a vjernicima je na razmišljanje ponudio i misao ovog velikog sveca koja glasi:

„Ne čini, niti govori nikad ništa prije nego promisliš da li se to što kaniš učiniti ili reći sviđa Bogu, je li to korisno za tebe i za dobro bližnjega.“

Po završetku svete mise Veliki mješoviti župni zbor održao je koncert u čast našem zaštitniku.

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .