Još nema komentara

Misa zahvalnica i oproštaj s časnim sestrama

U nedjelju 26. kolovoza 2018. večernja sveta misa u našoj župi bila je misa zahvalnica, na kraju koje  smo se oprostili s časnim sestrama, sestrom Pavlinkom Matić i sestrom Marinelom Delonga.

      

Sestra Marinela služila je u našoj župi 27 godina, a sestra Pavlinka 11 godina. Obje sestre su svojim služenjem i djelovanjem u našoj župi ostavile dubok trag. Sestra Marinela vršila je dužnost,  vjeroučiteljice u župi i školi, brinula je o crkvi i crkvenom rublju, a nadaleko je poznata kao voditeljica zborova koji su našu župu i zemlju predstavljali u našoj domovini, ali i u svijetu. Sestra Pavlinka imala je službu kuharice i brinula je o sestrinskoj kući. Sestra Marinela uskoro odlazi u novu župu u Kašetel Kambelovac, a sestra Pavlinka u dom u Metkoviću.

  

Zahvalnost za  predanje, ljubav i sve što su činile za našu župu svojim dolaskom na svetu misu sestrama je iskazao veliki broj vjernika, ali i trojica svećenika: don Stipan Jerković, don Jure Bjeliš i don Mihael Prović koji su uz župnika don Hrvoja Draguna služili svetu misu.  U svojoj propovijedi župnik je govorio o povijesti Samostana Družbe Sestara Maloga Isusa i značenju sestara Služavki Malog Isusa za našu župu  te posebno o djelovanju sestara Marinele i Pavlinke.

   

Na kraju mise održan je program kojeg je vodio Miroslav Vidović.  U ime Ekonomskog i Pastoralnog vijeća sestrama su zahvalili Josip Tošić i Ivana Milić, a  u ime zborova Tea Bjeliš (Dječji zbor), Kristina Tolić (Zbor mladih) i Štefica Tošić (Veliki – mješoviti zbor). Župnik don Hrvoje Dragun sestrama je još jednom zahvalio na svim djelima dobrote koja su darovale župljanima naše župe i njemu osobno te im je uručio prigodne darove.

 

Na kraju se zahvalnim riječima okupljenima obratila sestra Marinela. Ona je zahvalila  dugogodišnjem župniku don Stipanu Jerkoviću, sadašnjem župniku don Hrvoju Dragunu, svećenicima don Juri i don Miši, svim svojim pjevačima, sviračicama i svim župljanima na 27 zajedničkih godina.

     

Poslije svete mise okupljeni vjernici i gosti na Pjaci su se mogli počastiti slatkim i slanim delicijama što su ih pripremile vrijedne ruke naših župljanki. Kiša koja je najprije rosila, a potom i pljuštala, malo je poremetila planove i pokvarila dojam, ali nije mogla ohladiti toplinu srca s kojom su naši župljani ispratili svoje sestre.

    

Našim sestrama želimo da im Bog podari još puno godina življenja i služenja Malom Isusu, da im blagoslovi svaki dan i životni korak i nagradi ih za dobrotu darovanu našoj župi.

U ime župnika zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u obliku kolača, slanih slastica, pića i ostalog.  Posebno zahvaljujemo gospođama Kati Popić i Sanji Zonjić  te gradskom odboru HDZ- a na ustupljenom prostoru. Hvala i našim susjedima HKZ „Mi“ iz Komina koji su  nam ustupili šator. Još jednom, istinsko i veliko hvala svima koji su pridonijeli oproštajnoj večeri i na bilo koji način pomogli da i na ovaj način iskažemo zahvalnost i pokažemo našim časnama koliki nam je dar bilo njihovo služenje.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .