Još nema komentara

Misno slavlje i procesija za blagdan Velike Gospe

Velikim misnim slavljem i procesijom po gradskim ulicama u našoj je župi proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo – blagdan Velike Gospe.

Pred velikim brojem vjernika svetu misu je predvodio mladomisnik don Danko Kovačević uz kojega su misu služili župnik don Hrvoje Dragun i don Jure Bjeliš. U svojoj propovijedi don Danko Kovačević je govorio o Gospinom značaju za hrvatski narod, o tome kako ona svakoga od nas uvijek prati. Govorio je i o tome da je današnji čovjek teži natjecanju i da mnogi neprestano traže priznanje  da su bolji od drugih i očekuju odličja za svoje rezultate.  To je pogrješno i čovjek treba težiti da bude malen, skroman, spreman pomoći i odricati se. Djevica Marija bila je „malena“ po svom podrijetlu, a danas je smatramo najvećom među nama. Istaknuo je da je susret s Bogom u molitvi i na svetoj misi prilika da svaki pojedinac iznese Bogu i svoje čežnje i tegobe i radosti te da je molitva i susret s Bogom u molitvi ono čemu bismo svi trebali težiti.

                

Nakon svete mise održana je velika procesija gradskim ulicama. Tradicionalno su djevojke u bijelim haljinama i uz pjesmu mješovitog zbora  u procesiji nosile Gospinu sliku, a tijekom procesije molila se krunica.

     

Po povratku ispred crkve, uslijedila je župnikova zahvala te završni blagoslov što ga je okupljenima udijelio don Danko Kovačević.

     

 

 

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .