U župi djeluju tri zbora:

–  Veliki (Mješoviti zbor)                                

Mješoviti zbor čine članovi u dobi od 15 do 80 godina. Zbor broji 40 ženskih i 11 muških članova. Članovi zbora redovito se sastaju na vježbama dva puta tjedno, a pred blagdane i nastupe nalaze se i vježbaju i češće. Zbor je započeo rad dolaskom sestara Služavki malog Isusa, a od dolaska u župu pa do rujna 2018. voditeljica zbora bila je časna sestra Marinela ( Marija Delonga). Nakon njejog odlaska iz župe ravnanje zborom preuzela je Marijana Franičević.
Zbor svojom pjesmom redovito sudjeluje u središnjim nedjeljnim misnim slavljima, a uvijek je uključen i u obilježavanje svih velikih blagdana kroz liturgijsku godinu. Svake godine Zbor održava i nekoliko koncerata (božićni koncert, korizmeni koncert, koncert kojim se obilježava pogibija opuzenskih branitelja i koncert za blagdan zaštitnika župe svetog Stjepana). Do sada je ovaj zbor sudjelovao i na brojnim smotrama crkvenih zborova u dekanatu. Isto tako, svojim pjevanjem uveličao je i svetu misu koju je 12.3.2006. prenosila Hrvatska radiotelevizija.
Osim nastupa u matičnoj župi zbor je imao i nastupe diljem Hrvatske i Europe.
Tijekom godina zbor je gostovao u brojnim hrvatskim katoličkim misijama, a uz svako gostovanje, koliko god je bilo moguće, vezano je i hodočašće.

– Zbor mladih                                     

Zbor mladih sastavni je dio Mješovitog zbora. On ne pjeva kao zaseban zbor na euharistijskim slavljima u župi, već je na misama dio Mješovitog zbora , a katkada na večernjoj misi poneku skladbu djevojke iz ovog zbora same otpjevaju. Danas ovaj zbor broji oko 25 djevojaka, koje se okupljaju s ciljem povezivanja mladih u pjesmi i slavljenju Boga.
Osim što svojom pjesmom sudjeluju u životu župe, djevojke iz Zbora mladih svakodnevno su i prema potrebi otvorene za suradnju u pastoralu, uvijek se rado uključuju ili organiziraju humanitarne akcije. Do sada su pjevale i na nekoliko humanitarnih koncerata u gradu i okolici. Već godinama pjesmom uveličavaju otvaranje izložaba, promocije knjiga i aktivno sudjeluju u cjelokupnom životu zajednice.

– Dječji zbor   

Dječji zbor, kao i Mješoviti zbor, u župi djeluje od samog dolaska sestara Služavki malog Isusa
Danas zbor pjeva izvorne dječje skladbe, duhovne šansone, zahtjevnije skladbe hrvatskih i stranih kompozitora, pučke liturgijske pjesme te izvorne skladbe koje su pisane samo za zbor s ciljanom temom za Zlatnu harfu. Zlatna harfa je smotra crkvenih dječjih zborova koja se svake godine održava u jednoj župi u nadbiskupiji. Zbor okuplja djecu od prvog razreda osnovne škole do djece u dobi od 15 godina i danas broji oko pedeset članova.
Djeca redovito pjevaju na svetoj misi nedjeljom i pojedinim blagdanima u popodnevnim satima. U zajedništvu s Mješovitim zborom, Dječji zbor svake godine pjeva na božićnom i korizmenom koncertu. Prigodom Majčina dana svake godine ovaj zbor priprema i samostalni program. Zahvaljujući dobroj suradnji s Osnovnom školom Opuzen, Zbor je dugo godina bio i školski zbor te sudjelovao u svim aktivnostima koje se odvijaju u školi (obilježavanje Dana kruha, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Božića, Dana škole). Od rujna 2018. zbor vodi Ivana Bjeliš.