Još nema komentara

DUHOVNA OBNOVA 2018.

Od 9. do 11. ožujka 2018. u našoj je župi održana duhovna obnova. Ove godine predvodio ju je fra Marinko Šakota voditelj svetišta u Međugorju.

 

Duhovna obnova započela je u petak (9. 3.) križnim putem i svetom misom, a nakon njih fra Marinko je imao susret s roditeljima, posebno roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. Na susretu je posebno bilo govora o ljubavi prema Bogu, ljubavi prema djeci i ljubavi među supružnicima kao okosnici života u obitelji.

Drugoga dana duhovne obnove u subotu (10.3.) ugostili smo mlade glazbenike iz Međugorja, tamburaški orkestar, mušku i žensku klapu. Oni su predvodili molitvu svete krunice te svojom pjesmom uveličali misno slavlje. Nakon misnog slavlja bio je susret mladih iz naše župe, ali i iz cijelog dekanata s fra Marinkom. Na susretu je voditelj, a na temelju dugogodišnjeg pastoralnog rada i rada s mladima, ukazao mladima na to da trebaju biti zadovoljni sobom, svojim izgledom i sposobnostima koje im je Bog dao, da trebaju znati odabrati i procijeniti idole koje im se u medijima nude te na molitvu i vjeru u Boga koja im, itekako može pomoći da svladaju sve životne izazove. Nakon susreta s fra Marinkom mladi su se zadržali u kratkom druženju i čašćenju, za koje su i ovaj put zaslužne naše domaćice.

 

U nedjelju (11.3.) bio je posljednji dan duhovne obnove, a obilježili smo ga križnim putem od naše crkve do crkve svetog Roka na groblju. U procesiji križnog puta veliki je broj vjernika moleći pratio križ. Križ je nosilo 10 parova supružnika koji su na ovaj način iskazali svoju vjeru u Boga i obitelj kao najveću vrijednost. Zajedničkim slavljenjem svete mise ispred crkve svetoga Roka na groblju završena je trodnevna duhovna obnova u našoj župi.

Vjerujemo da je će ova duhovna obnova biti od koristi svim nama te da je u svima nama učvrstila vjeru i pouzdanje u Boga.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .