Još nema komentara

Susret krizmanika s izaslanikom nadbiskupa

Danas (21. travnja 2018.) u našoj je župnoj crkvi održan susret krizmanika s don Antom Mateljanom. Don Ante Mateljan redovni je profesor na Katoličko bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu i 29. travnja 2018. će, kao izaslanik nadbiskupa Marina Barišića, podijeliti sakrament svete potvrde ovogodišnjim krizmanicima.

                 

Susretu su nazočili krizmanici, kumovi i roditelji krizmanika.

Nakon uvodne molitve, okupljene je pozdravio župnik don Hrvoje Dragun. On je posvjedočio da smatra kako su svi ovogodišnji krizmanici spremni za primanje Svete potvrde jer su redovito pohodili sate vjeronauka u protekle dvije godine. Potom se krizmanicima obratio monsinjor Mateljan. On je krizmanicima govorio o važnosti krizme i sakramenata općenito. Posebno im je istaknuo ljubav koju nam Bog pruža, a za koju mu trebaju zahvaljivati dolazeći na svete mise, moleći, pričešćujući se i svjedočeći životom svoju vjeru. Najbolje će to činiti rekao im je kloneći se zla, uzdajući se u Boga i držeći se njegovih zakona. Istaknuo je i potrebu zajedničke molitve i u obitelji kao i nadu da će i nakon 29. travnja krizmanici nastaviti dolaziti u crkvu. Na kraju im je poželio da im dan kad će primiti Svetu potvrdu bude sretan jer je to dan njihova susreta s Bogom kroz sakrament Svete potvrde koji je jedan od znakova Božje milosti upućene čovjeku.

                 

Pred našim krizmanicima je još jedan tjedan priprave. Svetu potvrdu primit će na svetoj misi u nedjelju 29. travnja 2018., a sveta misa započinje u 11,00 sati.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .