Još nema komentara

Krizma 2018.

       

U nedjelju, 29. travnja 2018., u našoj je župnoj crkvi 26 krizmanika i krizmanica primilo sakrament svete potvrde. Sakrament im je podijelio monsinjor Ante Mateljan koji je uz župnika don Hrvoja Draguna služio svetu misu. Nakon pozdravnih riječi, koje je u ime krizmanika monsinjoru Mateljanu uputio krizmanik Marin Milić i buketa cvijeća, koji mu je uručila krizmanica Marijeta Tutavac, uslijedilo je slavljenje svete mise; čitanja, propovijed, obnova krsnih zavjeta, podjela sakramenta i prinos darova.

     

Monsinjor Mateljan u propovijedi krizmanicima govorio je o značenju darova Duha Svetoga i ljubavi Božjoj te izrazio nadu da krizma neće biti kraj njihova dolaženja na misu, već početak još veće povezanosti s Bogom i zajedništva u župnoj zajednici. Uslijedila je sveta pričest i zahvalne riječi župnika don Hrvoja, a potom su krizmanici Ivana Obadić  i Marin Milić uručili krizmatelju neretvansku trupu, simbol našeg kraja.

              

Misno slavlje uveličala je pjesma Mješovitog zbora i grupe krizmanica i njihovih kuma koje su na početku otpjevale Uđite s hvalama, a svetu misu uveličale su i pjevanjem i psalma.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .