Još nema komentara

PRVA SVETA PRIČEST

U nedjelju, 6. svibnja 2018., u našoj župnoj crkvi je bilo svečano i veselo. 27 prvopričesnika i prvopričesnica primilo je sakrament svete pričesti.

          

Svečanost je započela ispred župne kuće gdje su se okupili prvopričesnici i njihovi roditelji.

Pjevajući, zajedno su predvođeni ministrantima krenuli prema župnoj crkvi gdje ih je dočekao župnik don Hrvoje Dragun. Misno slavlje započelo je s pjesmom prvopričesnika i Dječjeg zbora. Na samom početku prvopričesnike je u ime roditelja pozdravila gđa Irena Bošković, a potom je uslijedila sveta misa.

            

Tijekom svete mise prvopričesnici su čitali misna čitanja, molitvu vjernika i prinosili darove. Nakon prigodne pjesme „Mama upali svijeću“ koju je otpjevala prvopričesnica Marijeta Volarević i paljenja svijeće na Uskrsnoj svijeći, prvopričesnici su zapalili svoje svijeće i obnovili krsne zavjete. Najsvečaniji trenutak bila je, naravno, prva sveta pričest kojoj su najprije pristupili prvopričesnici, a onda i njihovi roditelji i ostali vjernici. Misno slavlje završeno je pjesmom „Hvala mama, hvala tata“ koju je zajednički svojim roditeljima otpjevao prvopričesnički zbor.

          

Program za vrijeme svete mise vodila je Katarina Kmezić, a sviranjem na klaviru prvopričesnike i Dječji zbor pratila je Tea Bjeliš. Uz župnika don Hrvoja Draguna koji je pastir župe pa i naših prvopričesnika, posebno zaslužna za organizaciju i pripremu prvopričesnika je časna sestra Marinela Delonga.

          

Svi prvopričesnicima i njihovim roditeljima čestitamo na ovom za njih, ali i za našu župu, velikom danu.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .