Još nema komentara

Blagdan svetoga Roka

Procesijom i misom ispred crkve svetoga Roka na groblju te večernjom misom u župnoj crkvi danas je u našoj župi proslavljen blagdan svetoga Roka.

              

Sveti Roko suzaštitnik je naše župe i posvećena mu je crkva na mjesnom groblju. Prije mise na groblju je održana procesija s kipom svetoga Roka, a potom je župnik don Hrvoje Dragun, uz pomoć don Jure Bjeliša, služio svetu misu.

            

Župnik je u svojoj propovijedi govorio o liku i djelima svetoga Roka. On je svetac kojeg Katolička crkva posebno slavi jer je skrbeći za oboljele od kuge svoj život izložio pogibelji, a na kraju je i sam od kuge obolio i umro. Vjernici ga zazivaju u raznim potrebama, posebno u zaštiti od zaraznih bolesti. Sveti Roko činio je dobro ne očekujući plaću za to. Župnik je istaknuo kako ljudi danas očekuju nagrade i priznanja za svoja dobra djela, a to je pogrješno jer djela koja činimo da bi nas netko za to nagradio i pohvalio nisu dobra djela. Naša nagrada, naglasio je, treba biti u Bogu.

Na kraju svete mise župnik i vjernici su izmolili Odrješenje za sve mrtve koji na groblju počivaju, a onda je vjernicima udijelio blagoslov po zagovoru svetoga Roka.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .