Još nema komentara

Trodnevna duhovna obnova i križni put

U petak, subotu i nedjelju (29., 30. i 31. ožujka) u našoj je župi održana korizmena duhovna obnova. Predvodio ju je dr. don Boris Vidović, profesor psihologije na Katoličko bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Prvoga dana molio se križni put u našoj crkvi, potom je don Vidović predvodio svetu misu i nakon nje održao susret s roditeljima. Na susretu je govorio o značenju obitelji i ljubavi prema Bogu i bližnjima kao osnovici obitelji. Istaknuo je potrebu da oba roditelja svojim primjerom sudjeluju u vjerskom odgoju i životu svoje djece.

Drugi dan korizmene obnove započeo je zajedničkom molitvom krunice, a potom se slavila sveta misa. Nakon svete mise u prepunoj crkvi održan je susret s mladima. Obraćajući se mladima don Vidović je ukazao na sve jači utjecaj društva i medija na mlade i na njihove životne izbore. Istaknuo im je pri tom da uvijek  trebaju imati svoje ja, svoj put i da taj put treba biti put čvrste vjere i ljubavi prema Bogu i bližnjemu bez obzira na to koliko je ponekad teško oduprijeti se izazovima “suvremenog”.

Nedjelja je bila treći i najsvečaniji dan duhovne obnove. Veliki broj vjernika je zajednički s don Borisom i našim don Hrvojem molio križni put ulicama grada, od crkve svetoga Stjepana  na Pjaci do crkve svetoga Roka na groblju, a onda je zajednički slavljena sveta misa.

 

 

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .