Još nema komentara

Prva sveta pričest

U nedjelju 5. svibnja 2019. trideset i troje djece prvopričesnika i prvopričesnica u našoj je župnoj crkvi primilo prvu svetu pričest. Nakon okupljanja ispred vjeronaučne dvorane obučeni u bijele haljine u zajedničkoj su se procesiji pjevajući uputili prema župnoj crkvi u kojoj je župnik don Hrvoje Dragun služio svetu misu.

     

Misno slavlje bilo je prekrasno i svečano. Na samom njegovom početku u ime roditelja prvopričesnika okupljenima se obratila Kristina Lovrić, majka jedne prvopričesnice. Uslijedila je recitacija, pjesma prvopričesnica i misna čitanja koja su čitali sami prvopričesnici. U propovijedi se župnik prigodnim riječima obratio prvopričesnicima.

         

Nakon pjesme „Mama upali svijeću“ i paljenja svijeće uslijedila je obnova krsnih zavjeta, molitva vjernika i prinos darova. Molitvu su predmolili i darove prinosili prvopričesnici. Najsvečaniji dio bila je, naravno, podjela prve svete pričesti koja je bila popraćena zvukom pjesme Ave Marija. Na kraju su prvopričesnici recitacijom i pjesmom još jednom iskazali kako su se osjećali i što za njih prva sveta pričest znači, a onda je veliki prvopričesnički zbor zajedničkim pjevanjem „Hvala mama, hvala tata“ zahvalilo svojim roditeljima.

   

Prvopričesnike je za njihov veliki dan pripremila časna sestra Marijanka Dominiković koja se pobrinula i da župna crkva bude prekrasno ukrašena. Voditeljica dječjeg zbora Ivana Bjeliš pripremila je zbor i prvopričesnice koje su pjevale. Program je vodila Petra Milić, za klavirom je bila Tea Bjeliš, a flautom je sam čin svete pričesti popratila Ivana Salacan.

Čestitamo svim prvopričesnicima i njihovim roditeljima na ovom za njih, ali i za cijelu našu župu, velikom danu.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .