Još nema komentara

Zlatna harfa 2019.

U subotu 11. svibnja 2019. Međugorje je bilo domaćin „Zlatne harfe“, festivala dječjih župnih zborova.

Ove je godine „Zlatna harfa“ bila posebno svečana jer je proslavljena 35 godišnjica njenog osnutka. Organizator ovogodišnjeg festivala i proslave bilo je Vijeće franjevačkih zajednica u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te župni ured Župe svetoga Jakova u Međugorju.

Svečani je program započeo u 12 sati prigodnim recitalom i pjesmama. Svetu misu, koja je započela u 13 sati, predvodio je mons. Henryk Hoser, a veličanstvenom propovijedi okupljene je oduševio međugorski župnik fra Marinko Šakota. Misno slavlje je skladnim pjevanjem uveličalo 70 župnih dječjih zborova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a sve to uz pratnju puhačkoga orkestra iz Splita kojim je dirigirao fra Stipe Grgat, pročelnik „Zlatne harfe“.

Naš dječji zbor sa svojih 52 članica i članova bio je sudionik ovoga velikoga događaja na kojem se okupilo više od 2000 djece. Nakon svečanoga slavlja u Međugorju naša su djeca, u pratnji nekoliko majki te voditeljice dječjeg zbora Ivane Bjeliš i voditeljice mješovitog  zbora Marijane Franičević, poslijepodne provela u obližnjem Etno selu u Međugorju.


 

 

 

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .