Još nema komentara

Krizma 2019.

U nedjelju 12. svibnja 2019. trideset i jedan krizmanik i krizmanica (petnaest djevojaka i šesnaest momaka) u našoj su župnoj crkvi primili sakrament svete potvrde.

Svečano misno slavlje predvodio je glavni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjor Miroslav Vidović. Uz njega svetu misu služili su don Ante Dragobratović, župnik župe Dobrota u Kotoru, i don Hrvoje Dragun, naš župnik. Na početku svete mise krizmatelja je u ime svih krizmanika pozdravio Roko Dragobratović, a Lucija Bošković uručila mu je buket cvijeća. Uslijedila je služba riječi. Sve tekstove čitali su krizmanici, a psalam su otpjevale krizmanice. Nakon toga krizmanici i svi okupljeni su obnovili krsne zavjete, a potom je monsinjor Vidović, po ovlaštenju nadbiskupa  Marina Barišića, krizmanicima podijelio sakrament svete potvrde. Krizmanici su čitali i molitve vjernika i prinijeli na oltar darove.

     

Na kraju misnoga slavlja okupljenima i posebno krizmatelju  zahvalom se obratio župnik, a krizmanik Nikola Alilović krizmatelju je uručio košaru neretvanskih proizvoda.

Čestitamo svim krizmanicima, krizmanicama i njihovim obiteljima na ovom velikom danu.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .