Još nema komentara

Oproštaj sa župnikom don Hrvojem Dragunom

U nedjelju 18. kolovoza župne mise bile su oproštajne i zahvalne mise za našeg župnika don Hrvoja Draguna. Naime, odlukom nadbiskupa mons. Marina Barišića don Hrvoje Dragun premješten je u Župu svetog Spasa na Mejašima u Splitu, a našim novim župnikom imenovan je  don Ante Antunović.

 

 

Don Hrvoje Dragun u našoj je župi proveo pet duhovno i materijalno plodnih godina. Zajedno sa župljanima za vrijeme njegova župnikovanja obnovljena je unutrašnjost župne crkve, crkva je klimatizirana, proslavljena je 300. – ta obljetnica župe i objavljena Monografija župe, obnovljena je župna kuća i dvorište. Don Hrvoje se posebno istaknuo u svom pastoralnom radu, radu s mladima i djecom pa je na oproštajnim misama bio veliki broj župljana.

Uz don Hrvoja misu su služila i sva svećenika podrijetlom iz naše župe, don Jure Bjeliš i don Mihael Prović. Bilo je zaista emotivno i lijepo, a sve je, naravno, svojim pjevanjem uveličao i naš mješoviti zbor.

Na kraju misnih slavlja don Hrvoje se zahvalio svima na suradnji i podršci tijekom pet godina. Nakon župnikova obraćanja župniku su darove uručile i  prigodnim riječima se obratile predstavnice i predstavnici molitvenih zajednica Duha Svetoga i Krvi Kristove, župnoga zbora, Ekonomskog i Pastoralnog vijeća te Straže Kristova groba.

 

 

 

 

Po završetku večernje mise, organizirano je zajedničko druženje župnika i župljana, a za raznovrstan i bogat stol pobrinule su se naše vrijedne župljanke.

        

Ovom prigodom zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji oproštaja i Ivi Ožiću koji nam je ustupio fotografije.

Našem dragom don Hrvoju i ovim putem izražavamo zahvalnost za sve učinjeno te želimo da ga Božji blagoslov i naše molitve prate i u novoj župi i na novim pastoralnim stazama.

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .