Još nema komentara

Svečano je proslavljen blagdan svetoga Stjepana Prvomučenika

U utorak, 3. kolovoza, svečano je proslavljen blagdan Našašća kostiju svetoga Stjepana Prvomučenika, zaštitnika naše župe.

Prije svečanog misnog slavlja  održana je procesija gradskim ulicama. Ove je godine prvi put kip svetoga Stjepana nošen gradskim ulicama kako bi blagoslov našeg zaštitnika došao do svakog doma i vjernika naše župe.

Svečano misno slavlje predvodio je don Mladen Margeta, župnik Vidonja, uz susluženje župnika don Ante Antunovića, don Stipana Jerkovića, don Mile Čale,  don Jure Bjeliša, don Mihovila Provića te jednoga svećenika iz Rusije. U svojoj  propovijedi don Margeta je govorio o tome kako danas mnogi odbacuju Boga, a kako su tijekom crkvene povijesti mnogi mučenici vjere svjedočili ju svojom žrtvovanjem. Jedan od njih bio je i sveti Stjepan. Istaknuo je kako svoju vjeru trebamo svjedočiti svakodnevno i ne samo u crkvi i za vrijeme mise, nego svakodnevno i svakom životnom trenutku. „Kada do ljudskog srca dođe Božja svjetlost, čovjek se mijenja. Kao svećenik doživio sam promjene u životu mnogih ljudi, od onih koji nisu imali veze s vjerom do onih koji su kasnije bili istinski pravi kršćani, poput sv. Pavla“ istaknuo je na kraju svoje propovijedi don Margeta.

Svečano misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je Veliki župni zbor predvođen voditeljicom Marijanom Franičević.

Fotografije može pogledati u Galeriji.

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .