Još nema komentara

S. Marija Josipa od Presvetoga Lica Isusova (Stanka Bjeliš) položila je svečane zavjete

U nedjelju, 12 rujna 2021., u Samostanu sestara klarisa u Splitu, tj. u crkvi svete Klare, svoje je svečane (doživotne) zavjete položila s. Marija Josipa od Presvetoga Lica Isusova (naša Stanka Bjeliš).

Svečano misno slavlje predvodio je naš nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji sa svećenicima don Jurom Bjelišem (bratom s. Marije Josipe), fra Marijanom Vugdelijom (duhovnikom klarisa), don Mihaelom Provićem, don Hrvojem Dragunom, fra Domagojem Volarevićem i don Nikolom  Šakićem.

Nadbiskup je u svojoj propovijedi govorio o osobnom odgovoru na trajni Božji poziv, o važnosti osobne posvećenosti Gospodinu. Istaknuo je kako klarise, koje su Isusu Kristu predale cijeli svoj život,  svaki dan žive za Isusa Krista u potpunoj predanosti i ljubavi prema Bogu. Zaželio je da s. Marija Josipa od Presvetog Lica Isusova svojim posvećenim životom odražava lice Isusovo.

Polaganju svečanih zavjeta nazočna je bila obitelj i prijatelji, a s. Marija Josipa kao svoju misao vodilju izabrala je riječi:

“Svi su moji izvori u Tebi” (Ps87,7)

U ime cijele naše župne zajednice čestitamo s. Mariji Josipi na svečanim zavjetima. Poručujemo joj da ostaje u molitvama svojih župljana, a mi u njene molitve stavljamo cijelu našu župnu zajednicu. Svoje čestitke upućujemo i majci Mirjani, braći Ivici, Vjekoslavu, Nikoli i don Juri te ostaloj obitelji.

Fotografije polaganja svečanih zavjeta pogledajte u galeriji.

 

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .