Još nema komentara

Svečano misno slavlje i krštenje sedmog djeteta obitelji Ajduk i četvrtog djeteta obitelji Šutalo

Nedjelja 31. listopada za našu je župu bila izuzetno svečan i velik dan.

Naš nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio malenog Rafaela i malenu Terezu. Rafael Ajduk  sedmo je dijete u obitelji Damira i Božane Ajduk, a  Tereza Šutalo je četvrto dijete u obitelji Josipa i Gorice Šutalo. U koncelebraciji na ovoj svetoj misi su bili župnik don Ante Antunović i don Nikola Šakić, a misu je svojim pjevanjem uveličao Mješoviti župni zbor.

Osvrćući se u prigodnoj homiliji na evanđeoski tekst (Mk 12, 28b-34), mons. Barišić je poručio:

„Bog je ljubav, a mi smo stvoreni na Njegovu sliku i zato smo sposobni ljubiti. Ne smijemo ugroziti tu našu darovanu sposobnost svojim egoističnim djelovanjem i usmjerenošću samo na sebe. Zakoni nas ne mogu učiniti boljim ljudima bez obzira na njihovu brojnost u današnjem društvu. Boljim ljudima nas čini samo ljubav koja prihvaća Boga kao temelj života te čovjeka u svoj njegovoj manjkavosti. Onaj tko prihvati Boga kao polazište vlastitog života sposoban je cjelovito ljubiti čovjeka“

Nadalje je istaknuo kako je ljubav uvijek povezana sa žrtvom, a najbolji primjer žrtve nam je dao Krist.

“Njegova žrtvena ljubav”, rekao je nadbiskup,  “tijekom povijesti je nadahnula brojne svece čiji nam životi trebaju biti primjer u izgradnji humanijeg društva.”

Roditelje malih krštenika nadbiskup je uz čestitku u svoje i u ime cijele nadbiskupije pozvao na otvorenost životu, svjedočenje ljubavi tijekom cijeloga života jer je to najautentičniji način odgoja vlastite djece. Zatim je nadbiskup Barišić udijelio obiteljima Ajduk i Šutalo knjigu s posvetom, osobno pismo, krunice, medaljice i novčani poticaj – dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece.

Osim roditeljima nadbiskup je čestitao i cijeloj našoj župnoj zajednici, a župi je zaželio što više djece i svakog Božjeg blagoslova.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik don Ante Antunović je zahvalio Nadbiskupu na dolasku i poticajnim riječima, a zahvalu je uputio i svima koji su doprinijeli svečanosti.

Fotografije pogledajte u Galeriji.

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .