Još nema komentara

Cvjetnica

Danas je  Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje, posljednja nedjelja korizme kojom počinje Veliki tjedan. Blagdanom Cvjetnice obilježava se trijumfalni ulazak Isusa u Jeruzalem nekoliko dana prije nego što će biti raspet. Prema Evanđelju, Isus je u Jeruzalem ušao jašući magarca, dok su ga ljudi dočekali slaveći, bacajući pred njega odjeću ili palmine grane i grančice. To je bio uobičajeni znak odavanja počasti vrlo cijenjenim ljudima. U spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem kršćani diljem svijeta u procesijama nose blagoslovljene maslinove i palmine grančice te pjevaju gregorijanski napjev Židovska su djeca.

I u našoj je župi današnje misno slavlje započelo blagoslovom grančica masline i palme te procesijom od križa ispred župne kuće do crkve. Nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje s čitanom Mukom Gospodinovom po Luki. Misno slavlje predvodio je župnik don Ante Antunović, a svojim pjevanjem ga je uveličao Veliki župni zbor. U procesiji i misnom slavlju sudjelovao je veliki broj župljana.

Fotografije s današnje procesije i misnog slavlja pogledajte u Galeriji. Na ustupljenim fotografijama zahvaljujemo gospodinu Dariju Bjelišu.

Galerija – Cvjetnica

 

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .