Još nema komentara

Blagdan Velike Gospe

Svečanim misnim slavljem i procesijom i ove je godine u našoj župi proslavljen blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo – blagdan Velike Gospe.

Svečano misno slavlje, kojem su u crkvi i ispred crkve nazočili brojni vjernici, predvodio je dr. Marinko Vidović, a zajedno s njim misu je služio i župnik don Ante Antunović. Nakon svečanog misnog slavlja, gradskim ulicama održana je tradicionalna procesija sa slikom Majke Božje. Slika potječe iz 18. stoljeća i rad je nepoznatog slikara. U povijesti župe zabilježeno je da je slika 1932. prenesena sa starog oltara koji datira iz 18. stoljeća. I sami korijeni običaja nošenja slike u procesiji sežu u daleku prošlost. Sliku su, u skladu s običajnima naše župe, i ove godine u procesiji nosile djevojke u bijelim haljinama, a u podizanju slike pomagali su im momci, čuvari Kristova groba.

I svečano misno slavlje i procesiju svojim je pjevanjem uveličao mješoviti župni zbor.

Na kraju procesije, nakon zahvale dr. Vidoviću, crkvenom zboru, djevojkama i mladićima koji su nosili Gospu i svima koji su pomogli i sudjelovali u procesiji, župnik je zazvao Gospin blagoslov na naš grad, župu i sve župljane.

Fotografije pogledajte u Galeriji.

http://www.zupaopuzen.hr/?gallery=blagdan-velike-gospe

 

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .