Još nema komentara

Radionice i humanitarni rad Prijatelja Malog Isusa

Od ove godine u našoj župi djeluje društvo Prijatelji Malog Isusa.

Članovi Društva suradnici su Družbe sestara Služavki Maloga Isusa čije su članice i časne sestre u našoj župi. Društvo čine suradnici koji nisu članovi Družbe, ali žive i djeluju u duhu Družbine karizme i njezine duhovnosti. Oni na taj način u svojim životnim okolnostima proširuju poslanje služenja potrebitima. Prijatelji Maloga Isusa žive u trajnom prijateljstvu s Malim Isusom; oni imaju srca za Njegovu i našu najmanju braću: za napuštene, bolesne, osamljene i siromašne.

U svakodnevnom životu svjedoče poruku radosne vijesti: svojim posjetom, radom za napuštenu djecu, informiranjem, pozivanjem te uključenjem i drugih na razne susrete i aktivnosti. Moleći se i pomažući siromašne krajeve i ljude, PMI brinu o školovanju siromašne djece i pomažu djeci s posebnim potrebama. U njihovim srcima neprestano odzvanja ona Isusova: “Što god ste učinili jednom od moje najmanje braće, meni ste učinili.”

Krajem listopada na maloj svečanosti poslije svete mise svoje su iskaznice dobile prve članice Društva, a Društvo je odmah krenulo i sa svojom djelatnošću.

Tijekom studenoga članice Društva su na radionicama izrađivale rukotvorine te donirale domaće voće i voćne proizvode. Radionice je vodila časna sestra Marijanka. Izrađene i donirane proizvode Društvo je, zajedno s donacijom Prijatelja Maloga Isusa iz Metkovića, poslalo u Split na humanitarnu Misijsku izložbu.

U nedjelju 11. prosinca članovi Društva i njihovi podržavatelji, zajedno sa župnikom don Antom te časnim sestrama Marijankom i Marijanom, posjetili su dom za starije i nemoćne. Korisnicima doma podijelili su prigodne darove i zapjevali božićne pjesme.

Pohvaljujemo sve članice Prijatelja Malog Isusa i pozivano sve koji žele i mogu sudjelovati u njihovom radu da im se pridruže.

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .