Još nema komentara

Vazmeno bdijenje

Večeras, na Veliku subotu, mnogobrojni su vjernici u našoj prepunoj crkvi sudjelovali u Vazmenom bdijenju i svečanoj svetoj misi nakon bdijenja.

Obredi su započeli blagoslovom vatre ispred crkve. Na blagoslovljenoj vatri zapaljena je uskrsna svijeća koja označava svjetlo uskrsloga Isusa Krista. Župnik ju je unio u procesiji u zamračenu crkvu, a potom je otpjevao hvalospjev uskrsnoj svijeći.

Drugi dio bdijenja bila je Služba riječi. Čitani su  tekstovi iz Svetoga pisma i psalmi.  Čitanja su završena svečanom pjesmom Slava Bogu na visini. U trenutku kad je župnik zapjevao Slavu, pali“ su stražari Kristova groba. Oni su simbolično predstavili trenutak Isusova uskrsnuća i  iznenađenje koje su rimski vojnici doživjeli svjedočeći Isusovom uskrsnuću.

Uslijedila je svečana sveta misa sa Službom riječi te Krsna služba s blagoslovom vode i obnovom krsnih zavjeta, a potom i Euharistija. Na kraju svete mise župnik je blagoslovio donesenu hranu, čestitao župljanima Uskrs i podijelio završni blagoslov.

Na Uskrs je svečana sveta misa u 9:00 sati te večernja sveta misa u 19:00 sati.

Fotografije pogledajte u galeriji:

Vazmeno-bdijenje

 

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .