Još nema komentara

Nadbiskup u mirovini Marin Barišić krstio je osmo dijete u obitelji Ajduk

Danas, na Nedjelju Božjeg milosrđa,  u našoj je crkvi bilo posebno svečano. Na svečanoj svetoj misi nadbiskup u mirovini Marin Barišić krstio je malu Mariju, osmo dijete u obitelji Ajduk, te maloga Roka, prvo dijete u obitelji Čović.

Krštenje svakog djeteta, a posebnoga osmoga u obitelji, veliki je dar i blagoslov za obitelj, ali i za župnu zajednicu. Obitelj Ajduk, majka Božana i otac Damir u braku su trinaest godina i svakodnevno svojim životima svjedoče vjeru. Roditelji su šestorice dječaka: Josipa, Frane Jakova, Petra, Mihaela, Gabrijela i Rafaela te dviju djevojčica: Lucije i danas krštene Marije.

U svojoj je propovijedi nadbiskup Barišić govorio o potrebi pronalaženja mira oproštenja i pomirenja, o Gospodinovu uskrsnuću koje nam pruža nadu i onda kada nam se naši križevi, rane i nevolje čine teškima. „Zlato se dobiva samo preko vatre, i u našemu životu, kušnje, i sve skupa, ako povežemo s križem uskrsloga Gospodina, zlato postaje, postaju proslavljene, postaju radost.“, istaknuo je nadbiskup.

Posebno je u svojoj propovijedi istaknuo važnost obitelji i svakoga djeteta u njoj kao dara, kao blagoslova, te o potrebi da društvo u cjelini da veću podršku obitelji, kako materijalnu, tako i, možda još i važnije, moralnu.

Čestitajući obiteljima,  nadbiskup im je uručio prigodne darove, čestitku je u svoje i ime naše župne zajednice uputio i župnik don Ante Antunović.

I mi ovdje, u ime cijele župne zajednice upućujemo iskrene čestitke na krštenju njihovih anđela objema obiteljima, a posebno obitelji Ajduk. Na naše novokrštenike Mariju i Roka zazivamo obilje Božjeg milosrđa i blagoslova.

Fotografije preuzete sa stranice Splitsko-makarske nadbiskupije pogledajte u galeriji: krstenje-osmog-djeteta-u-obitelji-ajduk

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .