Još nema komentara

Blagdan Uznesenja BDM na Nebo – Velika Gospa

Na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, blagdan Velike Gospe, u našoj su župnoj crkvi služene dvije svete mise. Jutarnju svetu misu u 9:00 sati služio je župnik don Ante Antunović.

Posebno svečano bilo je na večernjoj svetoj misi koju je služio don Boris Vidović uz susluženje don Ante Antunovića. Don Vidović je u prigodnoj propovijedi govorio o veličini naše zajedničke majke i  vjerovanju u nju, o tome kako se vjernici često Gospi obraćaju svojim molitvama u pomoći, ali i kao zahvalu. Istaknuo je kako bi Ona svima trebala biti i putokaz i učiteljica u svakodnevnom životu i međusobnim odnosima. Gospi se nije dovoljno obraćati svojim molitvama. Odnos s Njom treba graditi svakodnevnim djelima po uzoru na Njezin život i Njezina djela, a ona naša majka bit će uz nas u svim našim potrebama.

Nakon svete mise održana je svečana procesija gradskim ulicama. Djevojke u bijelim haljinama, uz pomoć momaka Stražara Kristova Groba, praćene brojnim vjernicima, našim su gradom pronijele Gospinu sliku. Gospina slika, koja potječe iz 18. stoljeća i koja je smještena na Gospinom oltaru u župnoj crkvi, već stoljećima je posebno štovana od našega naroda, a tradicionalan je običaj nošenja slike gradskim ulicama uz podjelu blagoslova okupljenim vjernicima.

Fotografije pogledajte u galeriji. Dio fotografija ustupio nam je gdin. Dario Bjeliš i portal javnost.hr.

Blagdan-Uznesenja-BDM-na-Nebo-Velika-Gospa

Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .