Još nema komentara

Vazmeno bdijenje i svečana sveta misa

Sinoć je u župnoj crkvi slavljeno Vazmeno bdijenje i nakon njega svečana sveta misa. Obrede i misu predvodio je župnik uz pomoć don Nikole.

Bdijenje je započelo blagoslovom ognja i unošenjem uskrsne svijeće,  „Svjetla Kristova“ u zamračenu crkvu. Slijedio je Hvalospjev uskrsnoj svijeći, blagoslov vode i Služba riječi s čitanjima.

Euharistijska služba započela je župnikovim pjevanjem „Slava Bogu na visini“ te padanjem stražara. Tijekom mise župljani su obnovili krsne zavjete i blagoslovljeni su vodom. Na kraju misnog slavlja župnik je blagoslovio donesenu hranu.

Vazmenom je bdijenju i ove godine prisustvovao veliki broj vjernika. Svojim ga je pjevanjem uveličao Veliki župni zbor, a tradicionalno su ovu večer obilježili i stražari Straže Kristova groba koji su u trenutku pjevanja „Slave“ pali, glumeći tako rimske vojnike i njihovo iznenađenje Kristovim uskrsnućem.

Na Uskrs svete mise se slave u 9:00 i 19:00 sati. Na svetoj misi u 9 sati bit će blagoslov hrane. Više fotografija pogledajte u galeriji:

https://www.zupaopuzen.hr/?gallery=vazmeno-bdijenje-i-svecana-sveta-misa


Postavite komentar

Morate biti logged u objaviti komentar .